Maandag    19:00 - 20:00 uur 
Woensdag  19:00 - 20:00 uur
Zaterdag     09:30 - 10:30 uur

Zumba is een Latijns-Amerikaans geïnspireerde dansfitness die Latijnse en internationale muziek met swingende dansbewegingen combineert.

Zumba werd bij toeval uitgevonden door Beto Perez. Beto is een Fitness instructeur die op een dag toen hij een aerobic les moest geven, zijn aerobic cassette-bandjes vergat. Hij had in de auto alleen nog wat merengue en salsa nummers liggen. Die bandjes heeft hij toen gebruikt om toch een aerobic les te kunnen geven. Zo ontstond een wereld van Latijns ritmisch geïnspireerde fitness.
Tijdens een Zumba les kun je  tot 1000 calorieën verbranden. Dit is natuurlijk afhankelijk van het fitnessniveau, het intensiteitsniveau en hoe bekend je bent met dansbewegingen.   
Gedurende de hele Zumba-les krijg je een goede controle over je kern/torso - oftewel je buik-, rug- en beenspieren. Hierdoor krijg je  strakkere buik en rugspieren. Je zult merken dat je been- en bil- spieren steviger en strakker worden en meer vorm krijgen. 

Dat muziek en dansen goed zijn voor je geestelijke balans is al lang bekend. Door muziek en dans te combineren met fitness krijg je het ultieme middel om je stressbestendig te maken en je lichaam en geest klaar te stomen om de confrontatie met de wereld aan te gaan. Tijdens je werk of dagelijkse bezigheden neem je meestal onbewust houdingen aan die langzaam je lichaamshouding aantasten. Zumba zorgt ervoor dat je weer in balans komt. Door de versterking van je kernspieren verbeter je je houding.
Iedereen kan aan Zumba meedoen. De pasjes zijn gemakkelijk te volgen en naarmate je oefent, ga je de pasjes ook steeds beter beheersen.

     

FaceBook  Twitter

 sportmassagebodegraven

Sportevenement

Klik hier voor de weeg- en aanvangstijden van judotoernooien

Foto's

Promo

Website by Vinetix